Indianernes hellige kampestein Giant Rock var vitne til en enorm ufo interesse på 50, 60 og 70-tallet. Bare i 1959 kom det hele 11 000 mennesker for delta på ufo kongresser og samlinger ved steinen som ligger i Mojave ørkenen i California, USA.

I følge indianerne var Giant Rock et hellig sted hvor stammene fra nord og sør møttes årlig. Høvdingene deres holdt seanser og møter rett ved Giant Rock som de kalte «the Great Stone» fordi det symboliserte for dem the Great Spirit (den store ånd). I dag regnes Giant Rock som en av verdens største kampesteiner.

En mann ved navn George Van Tassel bosatte seg der med familien sin i 1947. Han var tidligere flymekaniker og flyinstruktør. I et rom under Giant Rock (som ble utgravd i 1931) begynte han i 1953 å holde ukentlige meditasjons samlinger. Dette medførte, i følge ham, til UFO kontakt og tilslutt faktiske møter med utenomjordiske. I August samme år landet en flyvende tallerken ved Giant Rock og et mannlig vesen ved navn Solgonda, som var helt likt et menneske,  inviterte ham om bord. Her, påstod han, ble mysteriet med Integratron avslørt. Videre påstod han at de utviklet en spesiell form for telepatisk forbindelse og han begynte å motta enorme mengder «kanalisert» informasjon.

Dette bildet ble tatt av en lensmann ved Giant Rock i 1959. Flere vitner var tilstede da bildet ble tatt, inkludert en annen lensmann. Kilde: www.etherealization.com

Året etter, i 1954, begynte han å bygge Integratron. Plasseringen var basert på et komplekst sett av teorier hvor både jordens magnetiske felt var inkludert og forholdet mellom den store pyramiden i Egypt, Giza, og Giant Rock.

Integratron ble finansiert ved hjelp av donasjoner som han fikk via hans nyhetsbrev The Proceedings og gjennom hundrevis av foredrag. Howard Huges, en av verdens rikeste menn i sin tid, donerte en god del. I tillegg startet han årlige Spacecraft Conventions, store UFO samlinger/kongresser. Dette ble til slutt til svære festivaler med tusenvis av deltakere hvor de hadde foredrag med mange kjente «kontaktpersoner», UFO entusiaster og vitenskapelig interesserte mennesker. Han startet også The Ministry of Universal Wisdom, en ikke sekterisk, ideell organisasjon dedikert til religiøs/spirituell og vitenskapelig forskning.

Fra UFO samling i 1966.

I dag er Giant Rock mer eller mindre glemt. En del av steinen falt av i år 2000 og oppfylte dermed en gammel indiansk profeti. Uansett sannhetsgehalten i alt dette er det som skjedde ved Giant Rock en viktig del av UFO historien.

Kilder:
www.integratron.com
www.labyrinthina.com/rock.htm
www.wikipedia.org


 

INTEGRATRON

– EN MIKS AV KUNST, VITENSKAP OG MAGI

«Formålet med Integratron er å sende energi inn i levende cellestrukturer, for på den måten forlenge livet ved hjelp av ungdommelig energi. Det er en maskin, en høyspennings elektrostatisk generator som skal forsyne et bredt spekter av frekvenser for å revitalisere cellestrukturene.»
– George Van Tassel

George Van Tassel, som var initiativtaker til Integratron, døde før den var ferdig. I dag er bygningen fullført, men brukes ikke slik George hadde planer om. Han var redd for at teknologien skulle misbrukes så hemmeligheten for hvordan man bruker bygget forsvant da han døde. Integratron var også ment for tidsreiser. George påstod at han fikk inspirasjon til bygningen av bl.a. utenomjordiske og av Nikola Tesla.

I dag tiltrekker stedet en stor variasjon av mennesker. Alt fra musikere og plateartister (pga. den gode akustikken), vitenskapsfolk, astronomer, yoga- og meditasjonsgrupper, tenke tanker, alternative og nysgjerrige søkere osv.

Integratron ligger ved et geomagnetisk kraftfelt ikke langt unna Giant Rock.

www.integratron.com


 

GEORGE VAN TASSEL

George Van Tassel levde fra 1910-1978 (sort/hvitt bilde ovenfor). Han var bl.a. forfatter, oppfinner og entusiastisk ufoforkjemper. Han holdt årlige ufokongresser i nesten 25 år. Han utgav flere bøker bl.a. I Rode a Flying Saucer (1952), Into This World and Out Again (1956), The Council of Seven Lights (1958), og When Stars Look Down (1976). Disse bøkene kan forøvrig leses på Internet her: www.scribd.com


Denne artikkelen ble trykket i magasinet Ildsjelen. Artikkelen er oppdatert.