Visuelt er kornsirklene vakre og laget med presisjon. Det er og helt klart at de har et budskap å formidle.

Over 13 000 kornsirkler er registrert på verdensbasis gjennom årenes løp. Spesielt England har hatt mange flotte formasjoner. Generelt har de blitt større og mer komplekse etterhvert.

Jeg har hatt gleden av å besøke England og kornsirkelmysteriet ti år på rad. På disse turene vi i Ildsjelen arrangerte har vi hatt med oss mange som har ønsket å se disse magiske kornsirklene. Nå er det en stund siden vi arrangerte disse turene og det er en stund siden jeg har vært der. Kornsirklene kommer fremdeles, men ikke så ofte. Kanskje de som laget disse formasjonene har formidlet det de ønsket for denne gang?

Det er ikke tvil om at det er en intelligens som står bak disse formasjonene. Det er et kompleks fenomen og det vil kreve årevis av studier for å forstå noenlunde hva de formidler. Noen er helt klart laget av mennesker, men det kan som regel fort avklares fra luften eller ihvertfall fra bakken.

Her er noen grunner til at kornsirkelformasjonene, som man ikke finner noen forklaring på, ikke kan være laget av mennesker:

  • Den kjemiske/molekylære strukturen er endret i de kornene som er hentet og undersøkt fra disse formasjonene.
  • Ingen menneskelige bevis er etterlatt i formasjonene (flesteparten av de mange formasjonene som oppstår hvert år blir dannet om natten og over halvparten i dårlig vær), ingenting brukket, ingen forspor eller stier.
  • Kornstråene er som oftest bøyd ganske mange grader uten å ha blitt brukket.
  • Det har blitt dannet omfattende og komplekse sirkler/formasjoner med forbløffende presisjon i løpet av sekunder eller minutter. Dette er også dokumentert og filmet av både flygere og andre.

De fleste har heller ikke noen som helst peiling på hva formasjonene skal forestille når en befinner seg på bakken. Kanskje man også skulle ta med i betraktning spørsmålet om hvorfor ingen påstår at de har laget de man ikke finner ut av. Det ville være naturlig å gjøre kjent det arbeidet man har gjort, få anerkjennelse for innsatsen. Svært mange mennesker kunne også godt tenke seg litt oppmerksomhet, men disse formasjonene oppstår plutselig, de bare er der, sånn uten videre.

Det kan være mange grunner til at Kornsirklene oppstår. For eksempel:

  • Det tvinger et logisk orientert samfunn til å anerkjenne, vurdere og undre seg over noe som ikke gir umiddelbar mening.
  • De kan få oss til å bruke følelsene og hjertet mer heller enn å vurdere alt ut fra det mentale i form av logikk og tanker.
  • Det kan være et oppvåkningssignal for mennesket til en større forståelse av hvem vi er og at vi ikke er alene i dette enorme universet.
  • Stimulere menneskenes åndelige utvikling i form av ny innsikt formidlet gjennom kornsirklene.
  • Få oss til å overskride grensene for vår forståelse av virkeligheten.
  • Det kan være en form for healing til jorden og menneskene.

Selv om det er beviselig at mennesker har laget noen av disse kornsirkelformasjonene er det mer enn nok igjen til at vi kan undres og fascineres av dette utrolige vakre fenomenet. Jeg mener at en viktig grunn til at disse formasjonene oppstår er for å fortelle oss at vi ikke er alene i universet. Og er det ikke en vakker, vennlig og genial måte å gjøre det på?


 

Artikkel

Jeg skrev en artikkel om kornsirkelmysteriet i 2008. Artikkelen er relevant også i dag og kan lastes ned under. Den er illustrert med mange kornsirkelbiler. Pdf filen er på 6 sider. Stor fil.

Last ned pdf her.

A-magasinet

Aftenpostens A-magasin ble med oss sommeren 2010. Reportasjen kan leses her (den ble også trykket i Bergens Tidende og Adresseavisen). Pdf versjon 10 sider.

Last ned pdf.

Norsk Ukeblad

Norsk Ukeblad ble med oss på kornsirkeltur sommeren 2008. Reportasjen kan leses her. Klikk på bildene for større versjon.

Bildecollage

Nedenfor har jeg tatt med et bildecollage fra noen av disse formasjonene som har oppstått i årenes løp. Jeg lar bildene tale for seg. Bildene kommer fra Ildsjelen og er fra årene 2012 tilbake til 2007.

De aller fleste bildene er fra Steve Alexander og hans hjemmeside Temporary Temples.